Sopron

Sopron poglármestere Kempten testvérvárosba látogatott

Sopron poglármestere Kempten testvérvárosba látogatott
Sopron testvérvárosa, Kempten polgármestere meghívta dr. Fodor Tamás polgármestert és delegációját, hogy megünnepeljék a kapcsolat 25 éves fennállását.


Kötetlen testvérvárosi találkozót tartottak a jelenlévők részvételével. Az eseményen dr. Fodor Tamás hangsúlyozta:  „Sopronnak e negyedszázados kempteni kapcsolata, leszögezhetően a legdinamikusabb, a legharmonikusabb és a legtartalmasabb kapcsolata a testvérvárosai közül. Talán nem véletlen, hiszen a két város földrajzi helyzetében, történelmi múltjában, műemléki adottságaiban sok a hasonlóság. Egyszerűen megfogalmazva mind a két város szerethető és élhető város.”

dr. Fodor Tamás polgármestert

Sopron testvérvárosa, Kempten polgármestere meghívta dr. Fodor Tamás polgármestert és delegációját, hogy megünnepeljék a kapcsolat 25 éves fennállását

 


Majd hozzátette: „Egy testvérvárosi kapcsolat, csak akkor működik igazán jól, ha a hivatalos szint mellett a társadalmi szervezetek, illetve a gazdaság szereplői, valamint a művészeti-, kulturális-, és sport-élet képviselői egyaránt megtalálják egymást, és élni tudnak mindazzal a megszerzett lehetőséggel, amit a testvérvárosi kapcsolat jelent. Elmondhatjuk, hogy Kempten és Sopron ebben jó példát mutat.”


Forrás: sopron.hu

-kt-