Sopron

Sopron és környező települések adósságát is átvállalta a kormány

Sopron és környező települések adósságát is átvállalta a kormány
Sopron képviselőtestületének döntötése értelmében az adósságkonszolidáció második ütemének köszönhetően minden adósságától megszabadulhat a város.

 

A Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának adósságkonszolidációjával kapcsolatos intézkedések megtételéről szóló előterjesztésben arról döntött a testület, hogy igényt tart az adósságkonszolidációra, így Sopronnak, minden adósságát átvállalja a kormány. Korábban Sopron esetében több, 11,5 milliárd forintnyi hitelt vállaltak át.

Fodor Tamás


Sopron város maradék 4 milliárd forintos adósságát is átvállalta az állam – jelentette be hivatalosan is a Fő téren Szatmáry Kristóf,a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára, Firtl Mátyás Sopron és környéke országgyűlési képviselője és dr. Fodor Tamás polgármester.

Ez azért is fontos, mert a következő - január elsején kezdődött - uniós ciklusban a lehívható pénzek 60 százalékát gazdaságfejlesztésre fordítja a kormány. A képviselő hangsúlyozta: Sopronhoz hasonlóan, a Sopron környéki települések adósságát is átvállalta a kormány, így több település között: Ágfalva, Fertőszentmiklós, Fertőd, Zsira is megszabadulhatott adósságától.


Forrás: sopron.hu

-kt-