Sopron

Soltész Miklós államtitkár jelentette be Sopronban a Szent Orsolya iskola fejlesztését

Soltész Miklós államtitkár jelentette be Sopronban a Szent Orsolya iskola fejlesztését

Soltész Miklós államtitkár bejelentette: Magyarország kormánya a soproni Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium rekonstrukciójához szükséges források biztosítására 2014-ben 50 millió forintot ad.

fejlesztés, támogatás, beruházás

2011-14 között Sopron városa közel 70 millliós központi egyházakat érintő támogatást kapott felújításokra, közösségi épületekre, iskolákra, plébániákra. Ebbe a sorba illeszkedik az iskolabővítés lehetőségét megteremtő jelenlegi 50 millió forintos támogatás, ami már a kivitelezéshez is hozzájárulhat.

Az államtitkár azt is hangsúlyozta: A jövőben nagyságrendileg 5-600 milliós fejlesztés áll majd rendelkezésre arra, hogy  tovább fejlődhessen az iskola.


Ez azért fontos, mert az Orsolya rend arra alakult, hogy a fiatal lányok hithű keresztények , másrészt művelt  és jó anyák legyenek , és ha ezzel hozzá tud a kormányzat járulni azzal, hogy az iskola műszaki feltételei megfelelnek a legkorszerűbb követelményeknek, akkor a fejlesztés valóban azt szolgálja, amit az Orsolya rend is – mondta az államtitkár.


Forrás: sopron.hu

-csa-