Sopron

Mélygarázs a Kisvárkerületen

Mélygarázs  a Kisvárkerületen
Walter Dezső polgármester, Kóczán Zoltán tanácsnok, önkormányzati képviselő és Khaut András, a Fertődi Építő és Szolgáltató Rt. felügyelő bizottságának elnöke 2004. május 13-án a Városházán tartottak sajtótájékoztatót a Kisvárkerületen megépítendő mélygarázsról.
Sopron Megyei Jogú Város vezetése, de a város valamennyi polgára előtt is régóta ismertek a város parkolási gondjai.
Az önkormányzat évek óta kisebb-nagyobb erőfeszítésekkel igyekezett a városban élők, valamint az idelátogató - jelentős számú, és remélhetőleg növekvő számú - turisták, vendégek, Ausztriából "átruccanók" és a városunk területén átutazók kultúrált fogadására megfelelő számú parkolóhely kialakításával, kijelölésével is felkészülni. Ennek a gondolatnak jegyében a jelenlegi városvezetés pl. a bérlakások építését is úgy kezdte meg, hogy az épületek alá mélygarázsokat terveztetett, enyhítve a város parkolási problémáit: Hátulsó utcai és Táncsics utcai beruházás.

Már az elmúlt években bebizonyosodott, hogy egyrészt az itt lakók gépjárműparkjának növekedésével, másrészt a gépkocsival városunkat és környékét felkeresők növekvő száma miatt a pakolási problémák jelentős mértékű enyhítése csupán egy, a város központjában megépítendő parkolóházzal érhető el.

Több elképzelés is született nagyobb számú gépjárművet befogadó parkolóház létesítésére, amelyek eddig részben az Önkormányzat pénzügyi nehézségei, részben komoly szándékkal rendelkező befektető hiányában nem valósulhattak meg.