Sopron

Megújul a Széchenyi tér

Megújul a Széchenyi tér

Lakossági fórumon mutatták be a Szécheni tér felújítási tervét: a Széchenyi tér a 21. század igényeinek megfelelően, rendezettebb körülményeket teremt majd és korszerű közlekedési feltételeket - hangzott el a Liszt-központban.

 

A tervek követik a tavaly átadott Várkert jellegzetes jegyeit, hogy annak szerves része legyen. A fórum során elhangzott véleményeket lehetőség szerint a jövőben figyelembe fogják venni.Ddr. Fodor Tamás polgármester leszögezte, hogy a zöld terület nem lesz kevesebb, bár parkolási lehetőségből igen, ezért parkolóház épül az Árpád utcában. Ez mélygarázzsal kiegészülve, együttesen már biztosítják majd a kellő számú parkolókat. A téren csillapított forgalmi rend lép majd életbe, mivel a cél az, hogy a járművek a lehető leggyorsabban áthaladhassanak.

Széchenyi tér

Szabó Levente tervezte a tér felújítását

 

A fejlesztés keretében megszépítik a vásárcsarnokot és a belváros hiányzó utcáiban lecserélik az útburkolatot. A tíz milliárd forintos beruházás uniós támogatás keretében jöhetett létre, amely a tervek 2017-re elkészül. A több ütemes projekt első része várhatóan szeptemberben kezdődik a belvárosi burkolatcserével. 

 

 

/T.D.