Sopron

Ismét alkalmazzák a kerékbilincset

Ismét alkalmazzák a kerékbilincset
"Egy már-már "elfeledett" büntetési eljárás fenyegeti azokat az autósokat, akik tiltott helyen hagyják kocsijukat, vagy nem vásárolnak parkolócédulát.
Sopronban ismét alkalmazzák a kerékbilincset.

A kerékbilincs alkalmazásáról az önkormányzat 2000-ben alkotott helyi rendeletet. A közterület-felügyelők azóta időről-időre előveszik a raktárból az autó mozgását gátló bilincseket. A módszer hatásos, bár a Magyar Autóklub az Alkotmánybírósághoz fordult ebben az ügyben, végül azonban eloszlottak az aggályok: megfelelő körülmények között alkalmazható a kerékbilincs. És Sopronban használják is.

z önkormányzat rendelete meglehetősen szigorú feltételeket szab a bilincs alkalmazásához. Szerelésekor - amit a szabálytalanság észlelése után 15 perccel lehet megkezdeni, és a jármű esetleges elszállításakor - úgy kell eljárni, hogy az autó ne sérüljön meg. Az esetleges viták elkerülése érdekében minden esetben videofelvétel készül az autóról. Abban az esetben, ha a tulajdonos mégis a közterület-felügyelőknek tulajdonítja az esetleges sérülést, neki kell bizonyítania igazát. "

Forrás: (www.kisalfold.hu)