Sopron

Intézményi kutatás-fejlesztési és innovációs fókusz erősítése Sopronban

Intézményi kutatás-fejlesztési és innovációs fókusz erősítése Sopronban

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében 1,167 milliárd forint értékű vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el az Soproni Egyetem és az ELTE konzorciális együttműködése.

A projekt keretében az intézményi kutatás-fejlesztési és innovációs fókusz erősítése, a tudományos kutatói utánpótlás feltételrendszerének javítása és a tudományos produktivitás növelése, valamint a vállalatok és más kutatóhelyek és az egyetemek közötti kapcsolatok megerősítése valósul meg. Prof. Dr. Divós Ferenc elmondása szerint a Soproni Egyetem az országban az egyetlen, amely az erdészet és faipar számára képez szakembereket, valamint más iparágak számára is biztosít gyakorlati és tudományos utánpótlást.

 

A  Soproni Egyetem és az ELTE konzorciális együttműködése 1,167 milliárd forint értékű vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert

A  Soproni Egyetem és az ELTE konzorciális együttműködése 1,167 milliárd forint értékű vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert 

 

A projektben kiemelt szerepe van a soproni Campuson 2016. júniusában létrehozott Erdészeti és Faipari Kutatóközpontnak, melynek elsődleges feladataként szervezeti keretet biztosít a hatékony kutatás érdekében az erdészeti, vadgazdálkodási, fa-, papír- és bútoripari alap- és alkalmazott kutatások, ipari fejlesztések folytatásához.

 

/T.D.