Sopron

Határon átnyúló vasútfejlesztés

Határon átnyúló vasútfejlesztés

12,7 millió eurós beruházásból valósul meg a CrossBorder Rail projekt, amelynek köszönhetően rövidülnek a menetidők, javul a közlekedés biztonsága és szépülnek a megállóhelyek, emellett hat új közúti kapcsolat is épül az osztrák-magyar határ mentén.

A Nezsider és Fertőszentmiklós közötti vasúti vonalon hamarosan konkrét munkálatok is lesznek, valamint előkészítési fázisban van a Felsőőr és Szombathely, valamint a Jennersdorf és Szentgotthárd közötti vasúti kapcsolat. Autópálya összeköttetésen is dolgoznak, 2022-ig a Sopron felől Ausztriába tartó autópálya szakasz és a leendő M8-as autópálya Rábafüzesi határcsatlakozása valósulhat meg.

 

Határon átnyúló vasútfejlesztés valósul meg Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt.-vel

Határon átnyúló vasútfejlesztés valósul meg Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt.-vel

 

Hat új közúti kapcsolat kivizetelezése is megkezdődik hamarosan, amelyek a határ menti falvak összekapcsolását segítik. A burgenlandi-magyar együttműködés keretében valósulhat meg a Szentgotthárd és a dél-burgenlandi Gyanafalva közötti vasútfejlesztés, amelyet a Neusiedler Seebahn osztrák vasúttársaság és a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. közösen valósít meg. A fejlesztés keretében kerékpártolókat építenek, utastájékoztató rendszert és a peronok térvilágítását valósítják meg, növelik a vasúti átjárók biztonságát, valamint a vonatok menetsebességét.

 

/T.D.