Sopron

Firtl Mátyás: A horvát csatlakozás történelmi jelentőségű

Firtl Mátyás: A horvát csatlakozás történelmi jelentőségű
Firtl Mátyás, a Magyar Országgyűlés Európai ügyek bizottságának alelnökeként fogadta a Parlamentben Vesna Pusic asszonyt, a Horvát Köztársaság külügy- és európai ügyi miniszterét.

A találkozón és hivatalos megbeszélésen jelen volt Ivan Bandic horvát nagykövet is. A megbeszélésen a Horvát Köztársaság külügy- és európai ügyi minisztere köszönetet mondott a magyar kormánynak és az Európai ügyek bizottságának, hogy támogatták Horvátország EU-csatlakozását. Firtl Mátyás alelnök hangsúlyozta a horvát csatlakozás történelmi jelentőségét.

Firtl Mátyás,

Firtl Mátyás, a Magyar Országgyűlés Európai ügyek bizottságának alelnökeként fogadta a Parlamentben Vesna Pusic asszonyt, a Horvát Köztársaság külügy- és európai ügyi miniszterét

 

Firtl Mátyás a megbeszélésen kiemelte azt a híd szerepet, amelyet a két ország nemzetiségei betöltenek a kétoldalú kapcsolatok alakításában, külön is szólva kiemelve a Sopron környéki horvátság, továbbá a nyugati határmentén élő horvátok kulturális, szellemi értékeinek jelentőségét, mindazt, amivel hazájukat gyarapítják.

firtl.sopron.hu


-kt-