Sopron

Felújítás Brennbergbányán

Felújítás Brennbergbányán

Sopront folyamatos megújulás jellemzi, amelyből Brennbergbánya sem marad ki; lakossági fórum keretében mutatták be a városrész templom előtti tér felújítási terveit.

Dr. Fodor Tamás, polgármestere és Táp Lászlóné önkormányzati képviselő köszöntötte a megjelenteket, majd a tervezők bemutatták a tervrajzokat. A felújítás során elsként a vízelvezetési problémákat oldják majd meg. A tervek szerint építenek egy állandó, faszerkezetű fedett színpadot is a templommal szemben, illetve elhelyeznek egy Szent Borbála szobrot is. Kibővítik a jelenlegi buszmegálló egy fedett kerékpártárolóval, valamint lakossági kérésre megvizsgálják, hogy a térre ne lehessen járművekkel behajtani.

 

Felújítás Brennbergbányán - forrás: sopronmedia.hu

Egy fedett színpadon is építenek a térre

 

A fórumon elhangzott, hogy az eddig csak helyrajzi számmal jelölt területeket el kell nevezni, egy javaslat szerint a terület a Szent Borbála tér nevet kaphatná. A beruházás még idén megvalósul, így a rendezvények többsége már a megújult környezetben fogadná az érdeklődőket. A lakossági fórumon több kérdés, észrevétel és javaslat is elhangott a városvezetés felé, amelyeket az önkormányzat napirendre fog majd tűzni.

 

/T.D.