Sopron

Erős turisztikai potenciál Sopron és térségében

Erős turisztikai potenciál Sopron és térségében

A Fertő-menti és térségbeli települések egy fórumon beszélték meg a fejlesztési lehetőségekről, mivel soha nem látott mértékű források érkeztek a turizmus, idegenforgalom területére.

Az Alpokalja-Fertő táj Vidékfejlesztési Egyesület (LEADER) szervezésében sorra került fórum célja, hogy meghatározzák a térség adottságait, amelyekkel az ország vezető turisztikai desztinációi között maradhat. A fejlődéshez hozzájárulnak a LEADER felhívások is, továbbá a vidékfejlesztési támogatásokon túl több lehetőség is segíti a térségi turizmus erősödését.

 

Erős turisztikai potenciál Sopron és térségében - forrás: sopronmedia.hu

Sopron-Fertő térség turisztikai potenciálja hatalmas

 

A fórumon Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője hangsúlyozta, egyre több forrás jut a térségbeli turizmusfejlesztésre miután idén a kormány Sopron-Fertő térségét is kiemelt desztinációvá emelte ki. A kiemelt turisztikai térség fejlődési irányairól is szó esett, Barcza Attila, Sopron város Turisztikai Bizottságának elnöke szólt a jelentős beruházásokról, majd bemutatták a Kisfaludy Programot, melynek a szálláshelyek fejlesztése a célja.

 


/T.D.