Sopron

Dr. Fodor Tamás évértékelője

Dr. Fodor Tamás évértékelője

Dr. Fodor Tamás polgármester évértékelő beszédet tartott a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban, melyben elmondta az elmúlt év jelentős eseményeit és beruházásait, valamint az idei év tervezett fejlesztéseit.

Dr. Fodor Tamás beszédében kiemelte, hogy 2016-ban megerősödtek nem csak Magyarország, de Európa határainak védelme, illetve az ország gazdasági mutatói is jelentős javulást mutattak, amelyhez Sopron városa is hozzájárult. A nemzetközi kapcsolatokról elmondta, hogy két testvérváros jubileumi kapcsolatát ünnepelték, megerősítették az együttűködést, valamint új diák és pedagógus csereprogram szervezése indult el. A hagyományos városi ünnepségek mellett több jubileumi megemlékezés volt, többek között a Soproni Városi Tűzoltóság 150 éves fennállásának évfordulója, az 1956-os forradalom 60. évfordulójának emlékére pedig új emlékművet állítottak a Széchenyi téren.

 

Sopron belvárosa

2017-ben a történelmi belváros megújítása, utcák, terek rekonstrukciója valósul meg

 

2016-ban elkészült a Nagyvárkerület felújítása, a Modern Városok Program keretében pedig több gazdaságfejlesztési projekt tervezése indult el. Megújult a Szent Orsolya Katolikus Iskola, a brennbergvölgyi autós pihenő, 31 járdaszakasz, a Görbehalmi, a Rákosi út és több lakossági útépítés valósult meg. Több beruházás valósult meg a sport területén is, így az Ágfalvi úti futballpályára műfüves pálya került világítással, a Sportaréna több lépcsős bővítése a befejezéshez közeledi, az asztaliteniszezők új csarnokot kaptak, valamint a Káposztás utcai Stadion keleti oldali nézőtere tetőfedést kapott. A polgármester hozzátette, hogy idén a stadion másik oldalát fejezik be. A 2017-es fejlesztésekből kiemelte a Soproni Várfal, a belváros, Esterházy-palota homlokzat megújítását, fedett uszoda, valamint erdei sport és szabadidőpark épül.  Mindemellett több óvoda és bölcsőde fejlesztésére kerül sor.

 

/T.D.