Sopron

Befejeződött a Káposztás utcai stadion felújításának első üteme

Befejeződött a Káposztás utcai stadion felújításának első üteme

A nemzeti stadionfejlesztési program keretében, 400 millió forintból megvalósult első ütemében befedték a háromezer szurkoló befogadására alkalmas keleti lelátót, megújították a centerpályát.

A március 9-i záróünnepségén Fodor Tamás, Sopron polgármestere elmondta: a pálya a fejlesztéssel alkalmassá vált NB I-es labdarúgó-mérkőzések lebonyolítására. A program a fejlesztés második ütemére 152 millió forintot biztosít, melynek eredményeként már nemzetközi normáknak is megfelel majd a soproni stadion. A második ütemben a keleti és a nyugati lelátó vízszigetelését oldják meg, valamint korszerűsítik a világítást, új eredményjelzőt szerelnek fel.Az 5500 néző befogadására képes stadion szebb napokat is látott


A stadion-korszerűsét végső célja, hogy az utánpótlás-nevelés biztosítottá váljon - szögezte le Firtl Mátyás, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője. A soproni stadiont 2003-ban adták át, jelenleg két labdarúgó csapat is használja. A soproni együttes az NB II, a Szombathelyi-Swietelsky Haladás pedig - melynek saját stadionja még komolyabb átépítés alatt áll - az NB I középmezőnyében foglal helyet.


MTI / MCOnet