Sopron

Az év vége felé kezdődik a Fertő tó fejlesztése

Az év vége felé kezdődik a Fertő tó fejlesztése

A Fertő tó magyarországi partjának harmincmilliárd forintos turisztikai fejlesztése az idei év utolsó negyedévében indul. A Modern városok program keretében megvalósuló beruházás az előzetes tervek szerint 2020-2021-re készül el két ütemben.

Kárpáti Béla, Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója sajtótájékoztatón elmondta: a fejlesztés alapvetően meghatározza majd a turisztikai térség megítélését. A cél egy modern, családbarát turisztikai centrum létrehozása. Egyebek mellett fejlesztik a strand területét, olyan látogatóközpontot alakítanak ki, ahol a térség turisztikai érdekességeit mutatják be, sporttelepet és kempinget hoznak létre, fejlesztik a vitorlás kikötőt, és a jelenlegi háromszázról ötszázra növelik majd a horgász kikötőhelyek számát. 

 

Az év vége felé kezdődik a Fertő tó fejlesztése

Többek között fejlesztik a strand területét,  sporttelepet és kempinget hoznak létre

 

Gajda Tibor, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese arról beszélt, hogy a Sopron-Fertő kiemelt turisztikai térségnek minősül, s a beruházással az is a céljuk, hogy az osztrák oldal szezonális kínálatával ellentétben a magyar oldal Sopronnal együtt az év minden évszakában minőségi szolgáltatást tudjon nyújtani, akár osztálykirándulások, edzőtáborok számára is. 

MTI/T.D.